Saturday, September 15, 2007

Nu kan du få koranen i mobilen

Svenskt it-företag är först i världen med den nya tjänsten

Nu kan du få koranen direkt i din mobil. Allt som krävs är att du har en mobiltelefon med webbläsare och mediaspelare.

– Reaktionerna på den här tjänsten har varit överväldigande, säger Björn Touqan, vd på My Quran.

Lagom till fastemånaden ramadan lanserar det svenska it-företaget My Quran en tjänst som gör det möjligt att läsa koranen direkt i mobilen. Genom den mobila Internet-tjänsten kan användaren få uppläsning av koranens suror, tidpunkter för bönestunder samt särskilda ringsignaler, och skärmbilder.

Ska lanseras över hela världen

My Quran har valt hemlandet Sverige som testmarknad för den nya tjänsten men inom kort ska den finnas tillgänglig i betydligt större utsträckning.

– Vi var nyligen i mellanöstern och talade med olika operatörer. Där var rektionen på vår nya tjänst minst sagt överväldigande, säger Björn Touqan, vd på My Quran.

Finns bara på arabiska
Men för nyfikna svenskar och andra blir det svårare att hänga med. Uppläsningen av surorna finns än så länge bara på arabiska men inom kort ska även tolkningar på svenska och engelska och danska finnas tillgängliga.
Erik Hörnfeldt är informationschef på svenska mobilföretaget 3. De är en av operatörerna som väljer att satsa på den nya tjänsten.

– Vi upplever att det finns en efterfrågan bland våra kunder i Sverige efter den här typen av tjänst. Normalt sett förväntas man som muslim uppsöka en moské för utöva sin tro. Med den här lösningen kan vi underlätta för dem som inte har den möjligheten, säger Erik Hörnfeldt.

Mer om hur du gör om du vill ha koranen i mobilen hittar du på aftonbladet.se

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,



Add this blog to my Technorati Favorites!
AddThis Social Bookmark Button

 Subscribe in a reader | Denna bloggen finns på Bloggkartan.se
Gillade du detta inlägget? Köp mig en öl!

No comments: